1 Юни 2012
986003
Бързи соленки с шунка
Соленки със сирене
Соленки от бутер тесто
Бързи соленки
Лесни соленки
Соленки с орехи и кашкавал
Соленки с орехи
Соленки с гъби
Соленки с кренвирши и сирене
Соленки с орехи и кашкавал
Подправки за гарниране:
червен пипер
ким
маково семе
настърган кашкавал или едро счукани орехови ядки
За тестото:
300 г брашна
150 г маргарин
200 г извара (или сирене "Крема")
1 яйце
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1/2 бакпулвер
От брашното, пресято с бакпулвера. настъргания на ренде замразен маргарин, солта и захарта се замесва тесто. Към него се добавят жълтъкът и изварата (сиренето "Крема"). Разточва се кора, дебела 4—5 мм. От нея с дребни форми се изрязват фигурки. Те се намазват отгоре с леко разбития белтък и се поръсват с различните подправки по желание.
Пече се при умерена температура до зачервяване — приблизително 20 мин.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари