Соленки с кренвирши и сирене
1 пакетче тънки кори
2 яйца
12 кренвирша
75 г масло
75 г сирене
Сиренето се натрошава и се разбърква с едното яйце и с белтъка от Второто. Кренвиршите се почистват от обвивката. Маслото се разтопява.
Всяка кора се намазва леко с маслото и се напръсква с малко яйчена смес. В двете по-къси страни се поставя по един кренвирш. Те се загръщат с двете дълги страни на кората. Отново се намазва с масло и кората се набива от двата по-къси края към средата. Там, където те се съберат, се поставя отново от яйчената смес. Така обвитите кренвирши се подреждат в тавичка, намаслена предварително, и се намазват с останалия жълтък, Пекат се при умерена температура.
След като изстинат соленките, преди да се поднесат, всяко парче се нарязва на осем части.