Лесни рецепти за соленки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Соленки с орехи и кашкавал
985880

Соленки с орехи и кашкавал

Подправки за гарниране:
червен пипер
ким
маково семе
настърган кашкавал или едро счукани орехови ядки
За тестото:
300 г брашна
150 г маргарин
200 г извара (или сирене "Крема")
1 яйце
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1/2 бакпулвер

От брашното, пресято с бакпулвера. настъргания на ренде замразен маргарин, солта и захарта се замесва тесто. Към него се добавят жълтъкът и изварата (сиренето "Крема"). Разточва се кора, дебела 4—5 мм. От нея с дребни форми се изрязват фигурки. Те се намазват отгоре с леко разбития белтък и се поръсват с различните подправки по желание.
Пече се при умерена температура до зачервяване — приблизително 20 мин. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft