1 Юни 2012
985910
Бързи соленки с шунка
Соленки със сирене
Соленки от бутер тесто
Бързи соленки
Лесни соленки
Соленки с орехи и кашкавал
Соленки с орехи
Соленки с гъби
Соленки с кренвирши и сирене
Соленки с орехи
1 ч.л. захар
15 г мая
1 яйце
24 орехови ядки
350 г брашно
50 г мас
100 г масло
100 мл прясно мляко
1 непълна ч.л. сол
От брашното, маста, прясното мляко, солта, маята (разтворена със захарта в малко вода) и половината яйце се замесва немного твърдо тесто. То се разделя на 6 топки, които се разточват на кръгове с диаметър 16—18 см. Всеки от тях се разделя на шестнадесет триъгълника. В широката им част се поставя по четвърт орехова ядка и се увиват на руло към върха.
Маслото се разтопява в една или две тавички (в зави-сьмост от големината им) на равномерен пласт и се охлажда, докато се Втвърди. Върху него се подреждат убитите соленки и се намазват с останалата половина от яйцето.
Пекат се при умерена температура.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари