Рецепти за солен кекс

вход през zajenata.bg
168006

Солен кекс с бекон

100 г лешници
75 г бекон
1 с. л. ситно накълцани иглички розмарин
300 г брашно тип 500
1 ч. л. бакпулвер
7 г суха мая
щипка сол

1 ч. л. мед
350 мл вода
краве масло за намасляване
Приготвяне:

• Правоъгълна форма с дължина 25 см се намаслява с краве масло.
• Лешниците се накълцват и се запичат на сух тиган.
• Беконът се нарязва на ситно и се запържва на тиган без мазнина до хрупкавост.
• След което беконът се охлажда и се разбърква с лешниците и розмаринът.
• Брашното се разбърква с маята и бакпулвера, след което се добавя солта.
• В малка тенджера се загрява водата, добавя се медът и се оставя да се разтопи.
• Охлажда се за кратко време.
• След което се изсипва при брашното.
• Всичко се разбърква и се прибавя лешниковата смес.
• Тестото се разбърква отново добре.
• Прехвърля се в подготвената форма.
• Покрива се с намаслено "свежо" фолио, а след това с кърпа.
• Оставя се да втасва за 15 минути в топла фурна (50 С) или върху радиатор.
• Изважда се от фурната и се маха кърпата и фолиото.
• Фурната се загрява на 200 С.
• На дъното на фурната се поставя съд с гореща вода.
• Кексът се пече 35 минути.
• Оставя се да изстине 10 минути и се изважда от формата.
• Поставя се върху метална скара до пълно изстиване.

1 2 3 4 5 6 7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft