Рецепти за солен кекс

вход през zajenata.bg
167997

Солен кекс с дробчета

1/4 глава кромид лук
20 г краве масло
200 г пилешки дробчета
сол
смлян черен пипер
1 с. л. червено вино
50 г кедрови ядки

1 с. л. ситно нарязани листа от босилек
1/2 с. л. ситно нарязани листа от джоджен
150 г брашно тип 500
10 г бакпулвер
3 яйца
100 мл олио
125 мл прясно мляко
100 г настъргано сирене Гауда (Витоша, Чедър или Ементал)
Приготвяне:

• Фурната се загрява на 180 С.
• Правоъгълна форма с размери 20х10 см се намаслява и се набрашнява.
• В тиган се разтопява маслото.
• Прибавя се ситно нарязаният лук и се запържва за кратко.
• Добавят се дребно нарязаните дробчета.
• Подправят се със сол и черен пипер.
• Всичко се запържва за 5 минути и се сипва виното.
• На среден огън се готви, докато се изпари виното.
• Сваля се от котлона и се добавят ядките и ароматните подправки.
• В голяма купа се пресява брашното с бакпулвера.
• Прибавят се яйцата и всичко добре се разбърква.
• Постепенно се сипват олиото и млякото, като накрая се добавя и настърганото сирене.
• Прибавя се сместа от тигана.
• Тестото се разбърква, след което се прехвърля във формата.
• Кексът се пече 45-50 минути.
• Охлажда се във формата, след което се изважда и се нарязва на порционни парчета. 

1
2
3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft