Солен кекс с колбас
180 г брашно тип 500
15 г бакпулвер
3 яйца
100 мл олио или зехтин
100 мл прясно мляко
100 г настърган Балкан или Gruyere
50 г сурово-пушена шунка
100 г луканков салам
100 г варена свинска наденица
шепа лешник или орехови ядки
сол
млян черен пипер
Приготвяне:
• Форма за кекс (20-22 см) се намаслява и се набрашнява (може да се застели с хартия за печене).
• Фурната се загрява на 180 С.
• Шунката, наденицата и саламът се нарязват на малки кубчета.
• В купа леко се разбиват яйцата заедно с млякото и олиото.
• Прибавя се пресятото брашно заедно с бакпулвера.
• Тестото се разбърква.
• Добавят се накълцаните орехи, сиренето, саламът, наденицата и шунката.
• На вкус се подправя със сол и черен пипер.
• Тестото се разбърква добре и се изсипва в подготвената форма.
• Соленият кекс се пече 50 минути.