ПОНЕДЕЛНИК Бързи шницели рецепта
ПОНЕДЕЛНИК Тиквички с кайма рецепта
ВТОРНИК Солен кекс с кайма рецепта
ВТОРНИК Лесни пикантни кюфтенца
СРЯДА Крокети с кайма
СРЯДА Ориз с кайма и яйца
ЧЕТВЪРТЪК Пълнено пиле с кайма
ЧЕТВЪРТЪК Парти шишчета с кюфтенца
ПЕТЪК Бързи кюфтета със сос
ПЕТЪК Лесни кюфтета с яйце
СРЯДА Ориз с кайма и яйца
250 г кайма
250 г ориз
1 глава лук
4 яйца
4 лъжици олио
4 лъжици доматено пюре
мащерка или магданоз
черен пипер, сол
Половината глава лук се рендосва, другата половина се нарязва на дребно . Всичкият лук се смесва с каймата и доматеното пюре. Изсипва се в сгорещена мазнина за 4 минути и се разбърква . Изважда се и се слага в тавичка за печене. В същата мазнина се слага измитият ориз за 3 минути, след което се смесва с каймата. Добавя се сол и черен пипер. Долива се 750 – 800 мл. вода и се слага във фурната. Пече се 20 минути на 150 градуса. Когато оризът поеме водата , тавата се изважда и отгоре се слагат яйцата – внимателно, за да останат цели като им се прави „легло „ с помощта на лъжица. Доизпичат се .
Вкусна кухня
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари