22 Януари 2012
730416
Свинско филе с кисело зеле
Свинско с кисели краставички и доматен сос
Свинско руло с чесън
Свинско в зеле
Свински шишчета
Свински пържоли на фурна с ориз
Свинско печено с бира
Свински хапки
Свински ребърца в меден сос
Мариновани свински ребърца с червено вино
Сувлаки
Сувлаки
Продукти:
за 4 порции
* 1 кг свинско месо
* 2 с.л. лимонов сок
* 1 с.л. риган
* 8 с.л. зехтин
* листенца босилек
* сол
* черен пипер
Време за приготвяне:
180 минути
Рецепта за Сувлаки:
От посочените продукти се приготвя марината, в която се слага нарязаното на парченца свинско месо (1 кг) за 3-4 часа. Когато месото се маринова, се нанизва на шишове и се пече на скара до пълна готовност.
Това традиционно ястие в Кипър се поднася най-често със сос от кисело мляко, настъргана краставица, чесън и мента; ориз, зелена салата или със салатата, която виждате на снимката. Тя се приготвя от зеле, домати, зелена чушка, краставица, кориандър, сол, зехтин.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари