Тирамису с бишкоти и ликьор
бишкоти - 300 гр.
извара - 400 гр.
кисело мляко - 3 с.л.
прясно мляко - 3 с.л.
яйца - 4 бр.
пудра захар - 1 ч.ч.
ванилия - 1 бр.
кафе - 2 ч.ч.
ликьор - 80 гр.
какао - за поръсване
Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко.
Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме с бъркалка.
Готовото за пиене кафе сипваме в по-голям съд заедно с ликьора.
В квадратна, правоъгълна, форма слагаме на дъното малко крем. Отгоре нареждаме 1/2 от бишкотите, които за кратко сме потопили в кафето с рома. Върху тях слагаме 1/2 от крема. Нареждаме останалите бишкоти, напоени с кафето.
Най-отгоре слагаме останалия крем, заглаждаме и поръсваме с какаото.
Оставяме в хладилника за около 12 часа.