10 Февруари 2013
164811
Тирамису с бишкоти и ликьор
Тирамису с бисквити
Тирамису сладолед и кафе
Тирамису рецепта
Тирамису с коняк
Тирамису с бишкоти и яйчен ликьор
Тирамису с шоколад и маскарпоне
Тирамису с бишкоти и сладолед
Тирамису с шоколад и маскарпоне
бишкоти - 2 пакета
сладолед - 1 кг карамел или ванилия
шоколад - 1 натурален
кафе - 1 чаша нес, горещо мока кафе за поръсване
ром - 1 с.л.
сирене - 150 г Маскарпоне, може и извара
захар - 3 с.л. пудра
ликьор - 3 с.л. (Бейлис)
Разбъркайте нескафето с рома и половината от настъргания черен шоколад. Разтопете сладоледа. Бишкотите се потапят в кафяната смес и се подреждат на дъното и отстрани на тортената форма. Разтопения сладолед се изсипва внимателно и се заглажда.
Прави се втори пласт бишкоти. Тирамисуто се слага във фризер да замръзне за 2-3 часа. Преди поднасяне се разбива Маскарпоне-то с 3 с.л. захар и ликьора.
Тортата се реже на парче, полива се с маскарпонето и се поръсва с настърган шоколад и мока кафе.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари