Тирамису рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Тирамису с шоколад и маскарпоне
164811

Тирамису с шоколад и маскарпоне

бишкоти - 2 пакета

сладолед - 1 кг карамел или ванилия
шоколад - 1 натурален
кафе - 1 чаша нес, горещо мока кафе за поръсване
ром - 1 с.л.
сирене - 150 г Маскарпоне, може и извара
захар - 3 с.л. пудра
ликьор - 3 с.л. (Бейлис)

Разбъркайте нескафето с рома и половината от настъргания черен шоколад. Разтопете сладоледа. Бишкотите се потапят в кафяната смес и се подреждат на дъното и отстрани на тортената форма. Разтопения сладолед се изсипва внимателно и се заглажда.

Прави се втори пласт бишкоти. Тирамисуто се слага във фризер да замръзне за 2-3 часа. Преди поднасяне се разбива Маскарпоне-то с 3 с.л. захар и ликьора.

Тортата се реже на парче, полива се с маскарпонето и се поръсва с настърган шоколад и мока кафе. 

1 2 3 4 5 6
7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft