Тирамису с коняк
Маскарпоне - 400 гр.
Бишкоти - 1 опаковка
Кафе - 250 мл., може Еспресо
Яйца - 4 бр. - разделени жълтъци и белтъци
Коняк - 2 сл. мове и Амарето или Ром
Какато - 2 чл.
Пудра Захар - 100 гр.
Първо жълтъците се разбиват с пудрата захар докато не се уголемят 3-4 пъти от размера си. Добавя се Маскарпонето и се бърка внимателно.
Белтъците се разбиват на твърд сняг. След това се добавят и те при Маскарпонето внимателно и се разбъркват.
В приготвеното еспресо се добавя коняка или рома. Бишкотите се потапят една по една в кафената смес и се нареждат една до друга тавичката.
Над всеки ред бишкоти се поставя един ред крем. Отгоре отново потопените бишкоти и пак крем. Най-горният слой трябва да бъде от крем.
Направеният десерт се поставя в хладилника да престои една нощ. Преди сервиране се поръсват с какао и малко пудра захар.