Тирамису с бишкоти и яйчен ликьор
сирене - 300 г Маскарпоне
извара - 300 г
захар - 200 г пудра
прясно мляко - 130 мл
сметана - 200 мл готварска
бишкоти - или бисквити Амарети
яйчен ликьор - 125 мл
масло - 10 г краве
какао - за пръсване
шоколадов сироп - за поднасяне
Разбийте на гладък крем Маскарпонето, изварата, захарта и прясното мляко. Отделно разбийте сметаната и постепенно я объркайте към крема.
В подходяща тавичка сипете малка част от крема. Отгоре натрошете бишкоти, полейте с яйчен ликьор и пак крем, бишкоти, ликьор. Редете така до край. Може да оставите бишкотите цели по желание.
Покрийте с останалия крем тирамисуто с яйчен ликьор и поръсете с пресято какао.
Оставете тирамисуто за няколко часа в хладилник преди да поднесете. Нарежете на парчета и поднесете с мляко шоколадов сироп.