18 Август 2012
278265
Класическа торта Сахер
Торта с крем маскарпоне
Торта с мюсли
Шоколадова торта с бадеми
Торта Гараш
Торта със сини сливи
Малинова торта с шоколад
Торта с течен шоколад и сметана
Торта с орехи и шоколад
Торта със сини сливи
100 г брашно
0,5 л прясно мляко
5 яйца
135 г захар
200 г сини сливи без костилките
1 парче масло
1 ч. ч. плодов ликьор или чай
• Сините сливи се накисват от вечерта в ликьора или чая.
• След това се режат на половинки.
• Млякото се кипва, в него се разтваря захарта и се оставя да изстине.
• Брашното се пресява и към него се прибавят разбитите яйца.
• Внимателно се разбърква, за да не останат бучици.
• Към тази смес се добавя млякото, като непрекъснато се бърка с дървена лъжица.
• Фурната се загрява до 190 C.
• В намаслена тортена форма се слагат първо сливите, а върху тях – тестото.
• Тортата се пече до готовност около 40 минути.
• Поднася се както топла, така и студена.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари