Торта с млечен крем
Продукти:
За 1 блат и тава с диаметър 18, максимум 20 см:
2 бр. яйца
2 ч.л. захар
2 ч.л. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 и 1/2 ч.л. какао
2 ч.л. хладка вода
За крема:
670 мл прясно мляко
90 г царевично нишесте
4 ч.л. захар
70 г бял шоколад
170 г масло
100 г пудра захар
За шоколадовия топинг:
140 г млечен шоколад
3 ч.л. прясно мляко
2 и 1/2 ч.л. захар
100 г масло
Приготвяне:
Блатове: Разбийте яйцата и захарта на сняг и добавете останалите продукти. Изпечете блата за 15 минути на 180 С. Повторете същата процедура за втория блат. Оставете блатовете да изстинат.
Крем: Смесете 100 мл мляко със захарта и нишестето и сложете на котлона, за да се сгъсти. В друг съд стоплете останалото мляко и разтопете в него шоколада. Намалете много котлона и прибавете тази смес към другата. Разбъркайте добре. Варете крема, докато се сгъсти много. В трети съд разбийте маслото с пудрата захар. След като вареният крем е напълно изстинал, добавете маслото и разбъркайте до пълното им смесване.
Шоколадов топинг: Смесете всички продукти и ги загрейте на котлона до пълното им смесване.
Сглобяване на тортата: За да ви се получи както трябва на 100 %, сглобявайте тортата в тавичка с махащи се стени, с диаметър 18-20 см. Сложете единия блат на дъното на тавата. Върху него изсипете половината крем, после половината топинг, после пак блат, крем и накрая топинг. След като сте сглобили тортата, оставете я да стегне за няколко часа, преди да я разрежете, защото в началото кремът е леко течен .