Рецепти за хляб в хлебопекарна

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Тостерен хляб в машина за хляб
469961

Тостерен хляб в машина за хляб

* 700 г пресято брашно
* 15 г прясна мая или 30 г суха мая
* 2 бр. яйца
* 2 ч.л. захар
* 1 с.л. сол
* 250 мл прясно мляко 50 мл прясно мляко за маята
* 125 г масло

В купа сложете затопленото 50 мл прясно мляко, 1 с.л. захар, 1 с.л. брашно и маята. Разбъркайте и оставете на топло място докато сместа се надуе и се получи шапка.
В съда на машината поставете яйцата, млякото, разтопеното масло, сол и захар и пуснете да се бърка машината. Постепенно изсипете брашното и маята.
Програмата е за бял хляб - френски тип и за леки хлябове с хрупкава коричка. Избирате опция за хляб от 1250 г , опция дълга програма и опция на мах. препичане.

* Гъстотата на тестото е като за машина за хляб, а не за ръчно правена питка, защото е малко по- рядка, с цел не само да не се затруднява механизма на бъркалките, но и по този начин хлябът в машината се надига повече.
* При тази рецепта хлябът винаги се цепва отстрани, така че 10 минути преди печене можете с остър нож да срежете хляба надълго по средата.
* Яйцата са от тип L - 63-75 г

1 2 3 4 5 6
7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft