Баклава рецепти

вход през zajenata.bg
325129

Турска баклава

турска баклава трябва да се приготвя най-малко 10 дни.

Ето и продуктите:
2 пакета точени кори
600-800 гр. орехови ядки
200-250 гр. масло
За сиропа:
500 гр. захар
1 литър вода
2 ванилии
сокът от 1/4 лимон

1/Редим кори, след това подмазваме с масло, редим кори, масло орехи. Както, когато правим наложена баница. След като свършим нарязваме баклавата. Заливаме с 3-4 с.л. от разтопеното масло, което сигурно ви е останало.
2/Печем баклавата на 190-200 градуса. След като я изкараме от фурната я оставаме на сухо и хладно, покрита с памучна кърпа и я оставяме за 6-7 дни да изсъхне хубаво. Да стане на чирос, както му казваме. Спокойно, тя няма да се развали, ще стане сухар много, много суха.
3/ На другия ден я заливаме със сироп, който е приготвен от захарта, водата, ванилиите и сокът от 1/4 лимон. Не е нужно да стискате лимона докрай. Сиропа е готов, когато капнем капка от него върху студена чиния. Почакме да изтине капката и обърнем чинията на 90 градуса. Ако капката се разлее бавно значи сиропа е готов. С горещия сироп заливаме баклавата.

4/Завиваме само с памучната кърпа едва, след час-два след заливането и оставяме да престои 2 дни. Накрая ви гарантирам, че резултатът ще е топяща се в устата баклава, която не е толкова сладка, че да те удари в главата, а е разкошна. 

1 2 3 4 5 6 7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft