Рецепти за хляб в хлебопекарна

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Хляб с маслини и чушки от машина за хляб
469945

Хляб с маслини и чушки от машина за хляб

* 2 с.л. зехтин или олио
* 1 и 1/2 ч.л. сол
* 1 с.л. захар
* 225 г брашно Грахам
* 450 г бяло брашно
* 1 и 1/2 ч.л. суха мая или 20 г свежа мая
* 10 бр. маслини без костилки
* 1/4 бр. зелена чушка
* 1/4 бр. червена чушка
* риган
* мащерка
* босилек

В съда за печене на машината първо се поставя зехтина. После се сипва 330 мл вода със стайна температура - ако се слага суха мая, ако се слага свежа мая от кубче, се слага 300 мл вода, а в останалите 30 мл вода се разтваря маята. Във водата се прибавят солта и захарта. Брашното се пресява и се изсипва върху водата, като се внимава да покрие изцяло течността, за да не се смеси с маята, която се поставя последна - върху брашното.
Чушките се нарязват на ситни кубчета и се поставят отгоре. Последни се слагат сухите подправки - общото количество е 1 ч.л. Машината се пуска на програма за 1 кг хляб. По време на месенето, се чува звуков сигнал, който е указание за добавяне на по-трошливи съставки. Тогава се отваря капака на машината и се поставят едро нарязаните маслини, които предварително са оваляни в брашно. След изпичането, хлябът се поставя на решетка да изстине.

1 2 3 4 5
6
7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft