Великденски пости-кога започват и какво може да се яде

вход през zajenata.bg
52365

Хумус рецепта

400 гр. сварен нахут или консерва
50 гр. сусамов тахан
50 мл. зехтин
1 ч.л. чесън на прах
½ ч.л. кимион
сол на вкус

за поръсване:

зехтин
лимон
червен пипер

Приготвяне:

Нахутът се пасира, заедно с тахана, чесъна, кимиона и солта. Ако е прекалено гъст се добавят няколко лъжици от водата, в която е врял. Сервира се в подходяща чиния. Поръсва се с червен пипер и се полива с няколко с.л. зехтин и лимон. Може да се украси с няколко зрънца сварен нахут.

Сервира се със зелени чушки и арабски питки.

1 2 3 4 5
6
7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft