Чийзкейк с боровинки и крема сирене
3 бр. яйца
250 г кисело мляко
6 с.л. захар
400 г крем сирене тип Филаделфия
300 г сладко от боровинки
300 г обикновени бисквити
125 г маргарин
125 г масло
Счукват се бисквитите в хаванче по възможност на ситно. Разтапя се маргарина заедно с маслото и се намазва кръгла тавичка с диаметър около 30 см. Изсипват се счуканите бисквити в тавата и отгоре се полива равномерно с остатъка от разтопеното масло. В отделен съд се разбиват яйцата със захарта, постепенно се добавя киселото мляко и сиренето. Тази смес се изсипва равномерно върху леко натиснати бисквити. Пече се на предварително загрята фурна на 180 С около 40-50 минути. Проверява се с клечка за зъби. Накрая се остава да поизстине малко и се намазва със сладкото. Охлажда се добре преди сервиране.
* Към счуканите бисквити може да се прибавят и малко счукани орехи.
* Нормално е да стане отгоре кафяв, почти черен. Като го вадя го оставям да изстине и после го обръщам в чиния и после в друга чиния, за да бъде с бисквитките отдолу, но внимавайте ако е топъл да не залепне в чинията.