Бързи и вкусни ястия с ориз

вход през zajenata.bg
95584

Шарено ризото

Продукти:

1 ч. чаша бисерен ориз

1 зелена чушка
1 червена чушка
100 гр. пушено свинско месо от бут/врат
1 морков
1/2 тиквичка
сол, черен пипер, къри
50 гр.кашкавал
Приготвяне:

• Нарязваме всички зеленчуци и ги задушаваме за кратко в малко количество мазнина.
• Добавяме месото на кубчета и запържваме за кратко.
• Измиваме ориза, добавяме го с малко вода като бъркаме, докато водата се изпари.
• Прибавяме постепенно по малко вода и оставяме ориза да я поеме изцяло преди да добавим отново, като цялото количество трябва да бъде 3 ч. чаши.
• Бъркаме непрекъснато.
• Прибавяме подправките и когато се изпари цялото количество вода отстраняваме от тигана и оставяме ризото по капак да се задуши поне за 15 минути.
• При поднасяне поръсваме с настърган кашкавал.

1 2 3
4
5 6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft