Шишче от скариди с мед и лимон
Продукти:
10 кралски скариди2 стръка пресен лук , 1 червена чушка , 1/2 ананас
за маринатата: 1 скилидка чесън , 15-20 връхчета розмарин , 4-5 листа риган , 3-4 капки соев сос , 3-4 с. л. зехтин , 1 ч. л. мед , 1/2 ч. л. чили сос , черен пипер и сол на вкус ,
сокът от 1/2 лимон
Приготвяне:
Скаридите се нарязват напречно на половина. Сърцевината на ананаса се изважда, като вътрешната й част се отстранява. Останалата част се нарязва на кубчета.Чесънът и розмаринът се наситняват и всички продукти за маринатата се смесват добре. Чушката се нарязва на кубчета, лукът – на парчета.Шишчето се реди, като се редуват парче скарида, кубче чушка, кубче ананас, парче лук. Мариноват се около 1 час. Пекат се на грил тиган, като мариноването продължава по време на печенето.