Охлювчета от бутер тесто с шунка
Необходими:
бутертесто 1кг.
шунка, салам около 300гр. шпеков, луканков, пресен колбас - каквото има в хладилника.
кашкавал, топено сирене - около 250-300 гр.
4-5 ч.л. лютеница и/или крема сирене
чубрица, риган, мащерка - от всичко по щипка
Приготвяне:
* Листа тесто се разделя на две части (ако не е предварително разделен) Добре размразено тестото, но студено трябва да е, пише си го на опаковката.
* Всеки лист се намазва почти целия (оставя се ивици ок.2см. в края) с лютеницата - не обилно, тъничко.
* поръсва се с подправките и ситно нарязаните колбаси.
* Кашкавала се настъргва.
* Всеки лист се завива на стегнато руло, завива с фолио (стреч или друго) и се прибира за 20 мин. в камерата или фризер.
* Изважда, нарязва на кръгове с дебелина ок. 1,5-2см. и нарежда на хартия за печене в тавата (или направо в нея, предварително леко намазана с олио)
* Пекат се на 220* на средна скара до зачервяване.