Домашни бисквити
Продукти:
6 чаши овесени ядки
1/4 чаша кафява захар
1 чаша мед
1/2 чаша пшеничен зародиш
1 чаша кокосови стърготини
1/2 чаша обезмаслено сухо мляко на прах
2 супени лъжици вода
1 ? чаша сушени боровинки ( или 1 ? чаша сушени череши или 1 ? чаши стафиди)
1 чаша сурови слънчогледови семки, белени
1/3 чаша растително масло (олио)
1 ? ч.л. ванилия
1 супена лъжица канела
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете овесените ядки, кафявата захар, пшеничния зародиш, кокосовите стърготини, ядките, стафидите и сухото мляко.
Меда, водата и олиото заедно с ванилията и канелата смесете отделно и бавно с бъркане добавете към овесената смес. Сместта се разтила в голяма тава (може и в две) на пласт, дебел 1 пръст, нарязва се на правоъгълници и се пече на 150 градуса около 20-25 мин. Съхранява се в пътно затворени съдове или пликове.