Шкембе чорба с агнешко
Шкембе чорба от воденички
Шкембе чорба с телешко
Бърза Шкембе чорба
Агнешка шкембе чорба със свински крачета
Класическа шкембе чорба
Шкембе чорба с готово шкембе
Шкембе чорба с агнешко
агнешко шкембе - 2 - 3 бр.
лук - 1 глава
брашно - 1 с. л.
масло - 2 с. л.
червен пипер - 1 ч. л.
яйца - 2 бр.
оцет - 2 - 3 с. л
чесън - 6 скилидки
сол
магданоз
Изчистваме и измиваме в студена вода агнешките шкембета и слагаме да се варят в 7 - 8 чаши подсолена вода. Когато шкембетата поомекнат напълно, изваждаме ги да се поохладят, а бульона прецеждаме.
Запържваме ситно нарязания лук и брашното в маслото, когато се позачерви лукът, прибавяме червения пипер, разреждаме запръжката с част от бульона и изсипваме в тенждерата.
Нарязваме шкембетата на дребно парчета, прибавяме ги към чорбата и варим още 10 - ина мин.
Застройваме с яйцата, оцет и счукания чесън. При поднасяне поръсваме в чинията по малко ситно нарязан магданоз.
Вкусни рецепти
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари