Шкембе чорба с агнешко
Шкембе чорба от воденички
Шкембе чорба с телешко
Бърза Шкембе чорба
Агнешка шкембе чорба със свински крачета
Класическа шкембе чорба
Шкембе чорба с готово шкембе
Шкембе чорба с готово шкембе
500 гр. готово сварено шкембе,
1 л прясно мляко/кисело мляко/,
50 гр. масло,
2 жълтъка,
сол, червен пипер,
1 с.л. брашно,
чесън, лют червен пипер.
Приготвяне:
Шкембето размаразяваме и запържваме в препърженото масло.
Млякото смесваме с брашното, жълтъците и солта и разбъркваме до хомогенност.
Заливаме запърженото шкембе с млечната смес и на много ниска температура при непрекъснато бъркане довеждаме до кипене.
Подължаваме с бъркането още 1-2 мин. и сваляме от котлона.
Приготвяне на запръжка:
В още 30 гр. запържено масло добавяме червен пипер и при сервиране заливаме шкембето с 1-2 с.л. от запръжката.
Сервираме с чесън в оцет и лют червен пипер.
Вкусни рецепти
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари