Бързи рецепти за сладкиши

вход през zajenata.bg
2352745

Шоколадови трюфели

280 гр. фурми без костилка
225 гр. орехови ядки (на половинки)
1/4 чаша тъмен шоколадов чипс (натрошен черен шоколад)
1/3 чаша овесени ядки (овесено мюсли)
1 с.л. фъстъчено масло
1 с.л. мед
1/4 ч.л. смляна канела
щипка сол
1 1/2 чаши тъмен шоколадов чипс
натрошени грахамови бисквити (по желание)

Шоколадови трюфели:

В купата на кухненския робот смесете фурмите, орехите, 1/4 чаша тъмен шоколадов чипс, овесените ядки (мюсли), фъстъченото масло, меда, канелата и солта. Разбийте за 2-3 минути, докато сместа заприлича на паста и започне да лепне. Гребвайте от сместа с чаена лъжичка и оформяйте на топчета. Поставете ги върху хартия за печене, покрита с хартия за печене и оставете в хладилник за поне 30 минути.
Междувременно поставете останалия шоколад в купа за микровълнова фурна. Разтопете го на 100% мощност за 2 минути, като разбърквате всеки 30 секунди.
Потопете изстудените трюфели в разтопения шоколад, след това ги върнете върху хартията за печене. По желание поръсете с грахамови трохи (бисквити). 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft