Шоколадови трюфели
280 гр. фурми без костилка
225 гр. орехови ядки (на половинки)
1/4 чаша тъмен шоколадов чипс (натрошен черен шоколад)
1/3 чаша овесени ядки (овесено мюсли)
1 с.л. фъстъчено масло
1 с.л. мед
1/4 ч.л. смляна канела
щипка сол
1 1/2 чаши тъмен шоколадов чипс
натрошени грахамови бисквити (по желание)
В купата на кухненския робот смесете фурмите, орехите, 1/4 чаша тъмен шоколадов чипс, овесените ядки (мюсли), фъстъченото масло, меда, канелата и солта. Разбийте за 2-3 минути, докато сместа заприлича на паста и започне да лепне. Гребвайте от сместа с чаена лъжичка и оформяйте на топчета. Поставете ги върху хартия за печене, покрита с хартия за печене и оставете в хладилник за поне 30 минути.
Междувременно поставете останалия шоколад в купа за микровълнова фурна. Разтопете го на 100% мощност за 2 минути, като разбърквате всеки 30 секунди.
Потопете изстудените трюфели в разтопения шоколад, след това ги върнете върху хартията за печене. По желание поръсете с грахамови трохи (бисквити).