Домашни бонбони с шоколад
250 гр бадемов марципан
150 гр черен или млечен шоколад
50 гр сурови ядки - орехи, лешници, филирани бадеми, шам фъстък
50 гр шоколадов чипс или натрошени шоколадови бонбони
Рецепта за Домашни бонбони с шоколад:
Объркайте марципана с натрошените сурови ядки и натрошените бонбони (или шоколадовия чипс). Разделете получената смес на малки топченца с приблизително еднаква големина. Оваляйте ги добре между дланите си, така че да ги оформите като бонбони. Забодете във всяко топче дървена клечица.
Разтопете внимателно шоколада на водна баня или на много ниска степен в микровълновата фурна (не трябва да завира). Като държите бонбоните за клечицата, внимателно ги потопете в шоколада, така че да ги покрие от всички страни. Готовите бонбони отцедете върху клечиците в чаша, докато се втвърди шоколадът.
По желание, докато глазурата още не е стегнала, може да ги оваляте в натрошени ядки, кокосови стърготини, захарни перли или да ги украсите според фантазията си!