Шоколадови блокчета
120 гр. лешници
350 гр. тъмен шоколад
1 портокал
Рецепта за Шоколадови блокчета:
В огнеупорен съд натрошете шоколада на малки парчета. В друг съд сложете малко вода да заври и в него поставяте съда с шоколада, така че да се разтопи бавно на водна баня. Вече разтопения шоколад махнете от огъня и смесете с половината натрошени лешници. Обвийте подходяща тавичка или форма с алуминиево фолио. Постепенно излейте шоколада в нея, след което поръсете сместа с останалите лешници и портокаловите корички, настъргани на едро (може да използвате и готови захаросани портокалови корички, нарязани на ситно). След това оставете да престои в хладилника около 50 мин., без да покривате формата. Когато сместа се стегне, извадеате от формата и нарежете на парчета.