Яйчен тиквеник
1 кгтиква
250 гр.масло
500 млкраве прясно мляко
250 гр.захар
5 бр.яйца
1/4 пак.канела на прах
400 гр.кори за баница
Тиквата се настъргва на едро ренде
Задушава се с половината масло, 125 г захар, канела и 200 мл прясно мляко
Останалото масло се разтопява
В тава се надиплят два реда кори, които се наръсват с малко от разтопеното масло
Отгоре се разпределя част от плънката, после пак - два реда кори, като всеки се ръси с масло, плънка
След като се сложат последните два реда кори, баницата се набожда до долу с вилица и се залива с остатъка от разтопеното масло
Приготвя се заливка от прясно мляко, захар и яйца, която се излива върху тиквеника
Десертът се пече в предварително нагрята до 180 С фурна, докато коричката стане златиста
Поднася се охладен.