Рецепти за тиквеник в неделя

вход през zajenata.bg
305541

Яйчен тиквеник

1 кгтиква
250 гр.масло
500 млкраве прясно мляко
250 гр.захар
5 бр.яйца
1/4 пак.канела на прах
400 гр.кори за баница

Тиквата се настъргва на едро ренде
Задушава се с половината масло, 125 г захар, канела и 200 мл прясно мляко
Останалото масло се разтопява
В тава се надиплят два реда кори, които се наръсват с малко от разтопеното масло
Отгоре се разпределя част от плънката, после пак - два реда кори, като всеки се ръси с масло, плънка
След като се сложат последните два реда кори, баницата се набожда до долу с вилица и се залива с остатъка от разтопеното масло
Приготвя се заливка от прясно мляко, захар и яйца, която се излива върху тиквеника
Десертът се пече в предварително нагрята до 180 С фурна, докато коричката стане златиста
Поднася се охладен.


 

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft