Агнешки дреболии със спанак
агнешки дреболии - 500 г, спанак - 1 кг, лук - 1 глава по - голяма, чесън - 3 скилидки, олио, сол, черен пипер - прясно смлян
ЗА ОТГОРЕ
масло - 2 с.л., брашно - 2 с.л., сметана - 1 малка кофичка заквасена, галета - за поръсване
Предварително сварете агнешките дреболии, след което ги отцедете и ги нарежете при нужда. Загрейте около 100 мл мазнина и запържете ситно скълцания лук и след това добавете скълцания чесън.
След като се позапържат, добавете почистения и нарязан спанак и бъркайте, докато спихне. Щом намали обема си, добавете подправки на вкус и сипете сместа в тавичка.
В същия съд запържете за кратко агнешките дреболии и ги разбъркайте в тавата при спанака . Загрейте маслото и запържете в него брашното.
Тази запръжка разредете с предварително разбитата заквасена сметана и посолете малко.
Залейте върху спанака и дреболиите, поръсете с малко галета и сложете да се изпече в загряна на 190 градуса фурна до приятен загар.