Пролетните рецепти на баба със спанак

вход през zajenata.bg
215722

Спаначена каша

спанак - 500 г, брашно - 2 с.л., олио - 4 с.л., яйца - 2 - 3 броя сварени за поднасяне, кисело мляко - 1 ч.ч., чесън - 3 скилидки, извара - 150 - 200 г, магданоз, сол, черен пипер

Запържете брашното в сгорещената мазнина и добавете почистения и нарязан спанак, като разбъркате добре.

Щом поомекне, посолете и долейте гореща вода, колкото да се получи каша с желаната от вас гъстота. Оставете да ври 10-15 минути на слаб огън.

Разбийте яйцата с кисело мляко и ситно нарязания магданоз, а при желание добавете и черен пипер и счукан чесън.

Прибавете яйчената смес при непрекъснато бъркане. Оставете я да заври и снемете от котлона. Разбъркайте я с изварата и поднесете със сварено или пържено яйце. 

1
2
3 4 5 6 7 8 9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft