Как да направим Баварски крем

вход през zajenata.bg
1554892

Баварски крем

1 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. захар
1 бр. яйце
6 г (1/2 с.л.) желатин
1 ч.ч. сметана 2 с.л. пудра захар за разбиването й
1 ванилия
1 ч.л. растително масло

Желатина се накисва в студена вода. Жълтъкът от яйцето се разбива със захарта и се разрежда с постепенно прибавяното мляко. Сместа се ароматизира с ванилията и се вари при непрекъснато разбъркване, докато започне да се сгъстява. Прибавя се желатинът и се разбърква до разтварянето му. Сместа се прецежда през сито и се охлажда. Примесва се сметаната, предварително разбита с пудрата захар. Кремът се разбърква добре, изсипва се в чашки или формички, намазани тънко с растителното масло и се поставят в хладилника. По желание се гарнира с разбита сметана, захаросани плодове, бисквити или бишкоти.

1 2
3
4 5 6 7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft