Как да направим Баварски крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Бишкотена торта с Баварски крем
1554892

Бишкотена торта с Баварски крем

За блата:
2 бр. яйца
1/2 ч.ч. захар
2/3 ч.ч. брашно
5 г бакпулвер (1/2 пакетче)
есенция ром или ванилия
За крема:
6 бр. жълтъци
500 мл прясно мляко
500 мл сладкарска сметана
2 ч.ч. пудра захар
1/2 ч.ч. студена вода
10 г желатин
За украсата:
300 мл сладкарска сметана
100 г тъмен шоколад
30 г масло
бишкоти за отстрани и за пълнеж (около 30-40 бр. )

Приготвяне на блата: яйцата и захарта се бият до побеляване. Добавя се брашното смесено с бакпулвера. Брашното се добавя на малки дози и сместа се бърка с дървена лъжица за да не спаднат белтъците и блатът да остане пухкав. Накрая се добавя аромат по избор (аз сложих есенция ром). Сместа се излива в намаслена тава с подвижно дъно. Ползването на такъв съд гарантира добър резултат. Пече се на 180 С за около 15-20 минути в зависимост от фурната.

Приготвяне на крема: Желатинът се накисва в студената вода. Жълтъците се бият с една от чашите пудра захар. Прясното мляко завира и му се добавя другата чаша пудра захар. Добавя се на тънка струйка един черпак от горещото мляко към жълтъчната смес и се разбърква енергично. Към врящото мляко се добавя жълтъчната смес, като се бърка непрекъснато и енергично с тел. Веднага след като започне да клокочи се маха от огъня за да не се пресече и да не загори. Желатинът се топи на водна баня и се излива в горещия крем. Отново се бърка. Добавя се есенция (добре е да се сложи същата есенция като тази в блата, за да няма смесване на аромати). Кремът се оставя да се охлади напълно и леко да стегне. Разбива се сладкарската сметана и на малки дози се добавя към жълтъчния крем. Бъркането е добре да става с дървена лъжица.

Приготвяне на украсата: Сладкарската сметана се разбива добре. Шоколадът и маслото се топят на водна баня или в микровълнова фурна и се прибавят към сметаната. С тази смес се пълни пошът и се украсява тортата.

Начин на оформяне: На дъното се слага блатът, който е напълно охладен и напръскан с ром. Върху него се подреждат отстрани бишкотите, като се прикрепят вертикално с помощта на крема. Върху крема се редят бишкоти. После пак се слага от крема. Пак бишкоти. Отново се маже крем. Украсява се с шоколадовата сметана.

Тортата трябва да стои в хладилника една нощ за да се стегне добре. 

1 2 3 4 5
6
7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft