Рецепта за Баварски крем - II вид
1л. пр. мляко
1ч. чаша захар
2 пакетчета желатин
4 жьлтька
4 супени льжици брашно
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Всички продукти се смесват с прясното мляко и се варят на тих огън, като се бърка постоянно за да не загори. Когато крема се сгъсти се сваля от печката и се оставя да изстине. Отделно се разбиват жълтъците с малко захар до пълното им сгъстяване. След което се прибавят към изстиналия крем и се разбърква добре. Разделя се на три части. В първата се слага какао, във втората смлени орехи, а в третата част кокосови стърготини. След което се изсипват една след друга в кексова форма и се оставя в хладилника да се желира За да се извади крема от формата е необходимо тя да се натопи за секунди в гореща вода за да се отпусне крема и веднага се изсипва в плитка чиния.