Бисквитена торта с какао
Саламена торта
Необходими продукти
320 г обикновени бисквити (2 опаковки)
250 г масло
2 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. нарязани орехи
3 бр. яйца
2 ванилии
500 мл прясно мляко
2 с.л. какао
Начин на приготвяне
Маслото трябва да е омекнало. Яйцата трябва да са със стайна температура.
Всяка бисквита се чупи на 9 квадратчета. По една шепа от тях се слага в топлото прясно мляко за съвсем малко и се изваждат с решетъчна лъжица в тава да изстиват. Разбива се масло с пудрата захар с пластмасова (дървена) лъжица на пухкав крем. Прибавят се едно по едно яйцата. Разбърква се добре. Слага се какаото и се разбива добре. Добавят се орехите, ванилията и изстиналите бисквити. Внимателно се объркват и се оставя така няколко часа. После се оформя като торта и се украсява по желание.