Бисквитена торта с карамелен крем
продукти:
3 пакета обикновени бисквити - 75 г едното пакетче
1 л прясно мляко
2 ванилии
3 бр. жълтъци
7 с.л. захар
20 г масло
100 г нишесте
1 с.л. ром
100 г натурален шоколад
100 г смлени орехи
приготвяне:
Жълтъците се разбиват на гладка каша с нишестето. Дъното на дълбока тенджера се намазва с масло. Сипва се захарта и разтапя до светъл карамел. Налива се млякото, добавят се ванилиите и се бърка непрекъснато до стопяване на карамела. След това се прибавят на тънка струйка жълтъчената каша и нишестето. Бърка се на не много силен огън непрекъснато до сгъстяване. Към готовия крем се добавя ромът. В тортена форма се редуват слой крем, слой бисквити. Най-отгоре се завършва с крем. Поръсва се с настърган шоколад и смлени ядки. Оставя се да се стегне в хладилник.