Бисквитена халва
250 г обикновени бисквити
1 ч. ч. пудра захар
1 ванилия
2 яйца
1 к. ч. какао
1 ч. ч. прясно мляко
1 пакетче краве масло
• Яйцата се разбиват със захарта, докато побелеят.
• Прибавят се ванилията и какаото, предварително разтворено в млякото.
• Лъжичка по лъжичка се сипва разтопеното, но не горещо масло.
• (При възможност по-добре е вместо краве да се използва кокосово масло).
• Към така получената гъста каша се добавят натрошените на дребно бисквити.
• Формичка с приблизителни размери дължина 20 см, широчина 12 см и височина 6 см се застила с тънка пергаментова хартия.
• Върху нея се изсипва сместа и се притиска добре, за да не останат вътре шупли.
• Отгоре се изравнява с шпатула и шоколадовата халва с бисквити се оставя за няколко часа в хладилник.