Какво да сготвим набързо за вечеря

вход през zajenata.bg
371471

Бяла риба със зеленчуци

1/2 кг бяла риба
1 тиквичка
1 морков
1 зелена чушка
1 оранжева чушка
1 патладжан
1 глава лук
сол
черен пипер
3 листенца босилек
1 с.л. тиквено брашно
1 с.л. сусамово брашно
олио
Време за приготвяне:
30 минути

Филетата (1/2 кг) се посоляват, подправят с черен пипер и се овалват в сусамово брашно. Пържат се в тиган без мазнина до пълна готовност. Патладжанът се нарязва на шайби и посолява. Оставя се да престои, за да си пусне черния сок, след което се измива и подсушава. Всички други зеленчуци се нарязват на шайби и заедно с патладжана се задушават на слаб огън в малко олио до полуготовност. Посоляват се и им се добавя ситно нарязаният босилек (3 листенца). Разбъркват се и се оставят на горещия котлон още 1-2 минути. Рибата се поднася върху зеленчуците, обилно поръсена с тиквено брашно.
 

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft