23 Февруари 2012
371471
Задушен грах с картофи
Тайландска супа
Бяла риба със зеленчуци
Паниран праз с кайма
Кренвиршки
Чорба от печурки
Крем супа от грах
Пиле с босилек
Картофена салата с кисели краставички
Винени филенца
Пиле с босилек
1/2 кг пилешко филе
1 глава лук
10 стръкчета босилек
сол
черен пипер
2 с.л. зехтин
100 мл. сметана
1 ч.ч. бяло вино
Време за приготвяне:
30 минути
Месото (1/2 кг) се нарязва на големи парчета и се запържва в нагорещения зехтин (2 с.л.). Трябва да стане златисто. Прибавя се ситно нарязаният лук (1 глава) и се готви, докато той стане прозрачен. Прибавят се сметаната (100 мл.) и бялото вино (1 ч.ч.). Готви се, докато течността намалее наполовина, т.е. докато алкохолът се изпари. Прибавят се ситно нарязаните листенца от пресен босилек (10 стръкчета), солта и черният пипер. Разбърква се добре. Ястието се поднася топло.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари