Винен кебап
500 г свински шол
25 мл олио
1 с. л. краве масло
75 г кромид лук
или зелен лук
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. брашно
50 мл червено вино
1/2 ч. л. червен пипер
щипка смлян черен пипер
3 зърна черен пипер
дафинов лист
сол
• Месото се измива и се нарязва на парченца по 25-30 г.
• Поръсва се със солта, черния пипер и дребно нарязания лук.
• Поставя се в тенджера или тиган със загрято олио.
• Задушава се до изпаряването на отделената от продуктите вода.
• Поръсва се с червен пипер.
• Полива се с разреденото доматено пюре и половината от виното.
• Задушава се на тих огън, докато не остане на мазнина.
• Залива се с малко горещ бульон.
• Щом омекне месото, се прибавят останалата част от виното, дафиновия лист, черния пипер на зърна и запърженото с прясно масло брашно.
• Фурната се загрява на 180 С.
• Виненият кебап се слага във фурна и се задушава до окончателното омекване на месото.
• Гарнира се със задушен в масло ориз