Вкусни картофи с гъби ПЕТЪК
500г. картофи
2 яйца
половин ч.ч. брашно
50г. олио
100г. масло
чубрица
сол
черен пипер
За соса
50г. масло
1гл. лук
3 скилитки чесън
300г. гъби
1 ч.ч. бяло вино
3 стръка копър
1 с.л. бра
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и се настъргват на грапавото ренде, слагаме яйцата и брашното,посоляваме, наръсваме с чубрица и черен пипер и бъркаме получава се рядко тесто. С лъжица слагаме в загряното масло и олио в тефлонов тиган. Пържи ме до порозовяване на умерен огън.
Сос: В тиган загряваме маслото слагаме нарязания на ситно лук и чесън. нарязваме и гъбите и ги изсипваме при лука посоляваме поръсваме с черен пипер. Като се изпари водата на гъбите слагаме брашното леко объркваме и изсипваме виното, бъркаме като заври махаме от огъня и поръсваме с копър. Сервираме картофите със соса.