Гнезда от кайма и яйца
Необходими продукти
500 г кайма смес от телешко и агнешко
2 филийки сух хляб
1 глава лук
3 яйца
2 с.л. доматено пюре
4 картофа
3 с.л. масло
3 с.л. прясно мляко
черен пипер на вкус
кимион на вкус
Към каймата прибавете намокрената сърцевина на хляба, настъргания на ренде лук, двете яйца, подправките и ги разбъркайте добре. Пригответе кюфтета с големина на яйце, като издълбаете гнездо на всяко и ги наредете в тавичка. Залейте ги с разтопено масло и ги печете в продължение на 20-25 минути в загрята на 220 градуса фурна. Сварете картофите и ги пасирайте. Добавете една лъжица масло, 1 яйце, 2 лъжици мляко, сол и черен пипер. Запържете сместа в продължение на 5 минути, като разбърквате, докато се получи пухкаво пюре. Напълнете кюфтетата с приготвеното пюре. Разтворете 2 лъжици доматено пюре в 1 чашка топла вода и полейте с този сос кюфтетата, след което ги сложете отново във фурната за още няколко минути.