Гювеч от чушки и домати
500 г печени и обелени чушки
500 г домати
1 глава кромид лук
1 връзка магданоз
4 с. л. олио
200 мл (1 ч. ч.) прясно мляко
2 яйца
150 г краве сирене
сол
• Фурната се загрява на 220 С.
• Чушките се почистват от семето и се нарязват на едри парчета.
• Лукът и доматите се нарязват на филийки.
• Магданозът се измива и се подсушава, след което се нарязва на ситно.
• В огнеупорна тава се нареждат един ред домати, върху тях - филийки лук.
• Поръсват се със сол и магданоз.
• Отгоре се нареждат чушките и се поръсват отново с магданоз и сол.
• Покриват се с доматите и се полива с олио.
• Гювечът от чушки и домати се пече 15 минути.
• Поръсва се с натрошено сирене и се залива с разбитите в прясното мляко яйца .
Гювечът от чушки и домати се връща във фурната и се пече още 10-12 минути.