Какво да сготвим набързо с чушки

вход през zajenata.bg
186209

Чушки с гъби

800 г печурки

5 с. л. зехтин
сол на вкус
2 глави кромид лук
200 г ориз
4 с. л. доматено пюре
млян черен пипер на вкус
1/2 връзка магданоз
1 кг чушки (пресни или сушени)
брашно за овалване

• Почистените и измити гъби, нарязани на дребно, се задушават в половината от зехтина и малко вода.
• Подправят се на вкус със сол.
• Отделно се запържват в останалия зехтин нарязаният кромид, измитият в три води и добре отцеден ориз и сместа се овкусява с доматеното пюре, сол и пипер.
• Прибавят се гъбите и накрая нарязаният на дребно магданоз.
• Когато плънката остане на мазнина, с нея се пълнят изтърбушените и почистени от семето чушки (ако са сушени, предварително разварени в подсолена вода).
• Овалват се в брашното и се нареждат в тавичка с олио и малко вода на дъното.
• Покрива се с фолио и чушките гъбарки се пекат на умерена фурна (180 С) около 40 минути. 

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Бърза кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft