Джинджифилови сладки
яйца - 2 броя
захар - 125 г
карамфил - 1/2 ч.л. смлян
мускатово орехче - 1 щипка
джинджифил - 1/2 ч.л. смлян
анасон - 1/2 ч.л. смлени семена
индийско орехче - 1 - 2 щипки
канела - 1/2 ч.л.
есенция - 2 капки бадемова 1 капка ромова есенция 1 капка лимонена
бакпулвер - 1/2 пакетче
олио - 3 - 4 капки
бадеми - 125 г смлени 125 г белени и счукани
бонбони - 125 г плодови, захаросани (цукати)
захар - 150 г пудра, за глазурата
вода - 2 - 3 с.л. гореща
Разбийте яйцата до побеляване, като добавяте постепенно захарта. Към сместа добавете бакпулвера, мускатовото орехче, джинджифила, индийското орехче, канелата, карамфила, анасона, есенциите, олиото, млените и счукани бадеми. Нарежете захаросаните плодови бонбони на ситни квадратчета и ги разбъркайте към останалата смес.
Сместа се разстила внимателно върху кухненска хартия или фолио, с помощта на намазнена форма за сладки се изрязват сладките и внимателно се поставят в намазнена тава, също върху хартия за печене. Може и просто да оформите овални сладки без да ги режете с формички.
Джинджифиловите сладки се пекат в предварително загрята до 180 градуса фурна.
След това се намалява и се пекат около 20 минути. Намазват се с глазурата от разбърканите заедно пудра захар и водичка. Трябва да се получи течна маса, която се нанася с четка върху горещите сладки.