Дребни сладки рецепти

вход през zajenata.bg
181583

Джинджифилови сладки

яйца - 2 броя

захар - 125 г
карамфил - 1/2 ч.л. смлян
мускатово орехче - 1 щипка
джинджифил - 1/2 ч.л. смлян
анасон - 1/2 ч.л. смлени семена
индийско орехче - 1 - 2 щипки
канела - 1/2 ч.л.
есенция - 2 капки бадемова 1 капка ромова есенция 1 капка лимонена
бакпулвер - 1/2 пакетче
олио - 3 - 4 капки
бадеми - 125 г смлени 125 г белени и счукани
бонбони - 125 г плодови, захаросани (цукати)
захар - 150 г пудра, за глазурата
вода - 2 - 3 с.л. гореща

Разбийте яйцата до побеляване, като добавяте постепенно захарта. Към сместа добавете бакпулвера, мускатовото орехче, джинджифила, индийското орехче, канелата, карамфила, анасона, есенциите, олиото, млените и счукани бадеми. Нарежете захаросаните плодови бонбони на ситни квадратчета и ги разбъркайте към останалата смес.

Сместа се разстила внимателно върху кухненска хартия или фолио, с помощта на намазнена форма за сладки се изрязват сладките и внимателно се поставят в намазнена тава, също върху хартия за печене. Може и просто да оформите овални сладки без да ги режете с формички.

Джинджифиловите сладки се пекат в предварително загрята до 180 градуса фурна.

След това се намалява и се пекат около 20 минути. Намазват се с глазурата от разбърканите заедно пудра захар и водичка. Трябва да се получи течна маса, която се нанася с четка върху горещите сладки.  

1 2 3
4
5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft