Етапи за приготвяне на хляб
За да му се насладите, не е нужно да сте дългогодишни майстори хлебари. А само да прочетете и изпълните инструкциите за експлоатация на вашата хлебопекарна.
Преди да започнете каквото и да било, е нужно да поставите уреда върху огнеупорна повърхност в кухнята и далеч от източник на топлина.
Приготвянето на хляб чрез смесване на всички нужни съставки следва добре познатата процедура от бабино време,
с тази разлика, че всички съставки, както вече казахме, се поставят в специалната, закрепена на държачи форма вътре в хлебопекарната. Именно там с помощта на въртящите се лопатки се приготвя тестото и всичко това се случва вътре в машината.
След като тестото бъде замесено, звукова индикация подсеща, че е време да отворите капака и да добавите допълнителни съставки – подправки, семена или стафиди, преди същинското печене.
Следващата фаза е печенето.
Подбирате избраната от вас програма за изпичането на хляба.
В края на този цикъл отново звукова индикация, по подобие на микровълновите фурни, „съобщава”, че хлябът е готов.