Хлебопекарната меси и пече автоматично
На автентичността на истинския пълнозърнест хляб с качеството и вкуса на едновремешните комати можете да разчитате,
ако сами си ги замесите с домашна машина за хляб.
Звучи внушително, но всъщност това е сравнително компактен уред с различни габарити, най-вече зависещи от количеството хляб,
за чието производство са разчетени.
Машината за хляб се състои от форма с незалепваща повърхност, в която се пече тестото.
Закрепена е във вътрешността на уреда.
Около формата, от всичките й страни, са монтирани нагревателни елементи, имитиращи ефекта на огъня в истинската пещ. Приборът за приготвяне на хляб в домашни условия меси и пече автоматично,
като дори дава щанс да добавите шепа предпочитани добавки към тестото.
Във вградената формичка за печене се поставят всички съставки за бъдещото тесто (брашно, мая за хляб, сол, масло, прясно мляко, вода). Машината го замесва и изпича.
Колкото до самите съставки, техните консистенции и видове могат свободно да варират според резултата, който търсите, и, разбира се, огромното разнообразие от рецепти за приготвяне на домашен хляб.
Тях можете да откриете къде ли не – от книжката с инструкции за ползване на уреда до Интернет.
Приборът се нуждае от няколко часа, за да ви достави бухнал, хубав, пресен хляб.
В това време, разбира се, се включва и замесването, и самото печене.