Кроасани, пици и сладки от хлебопекарна
Съвременните домашни хлебопекарни предлагат и специални програми, поддържащи опции за печене на нещо по така,
като например „френски хляб” с хрупкава коричка.
В състава му влиза и малко захар, а вкусът е доста по-различен от този на традиционния хляб.
Към специалните програми е и режимът за приготвяне на тесто за кроасани или тесто за пици.
При някои модели всичко това се изпълнява от режима месене, или тесто.
С други думи, можете да ползвате хлебопекарната си като нощви. Само за замесване на тесто, което да изпечете другаде.
Този режим e особено практичен за домакините, които често приготвят различни майсторски разработки тестени храни.
В някои модели хлебопекарни има отделни програми за различни типове теста - пици (минимум 50 минути), кифлички или погачи.
Ако не сте наясно как се прави тесто за кроасани, гевреци или козунаци, следвайте рецептите по отношение на съставките и оставете другото на машината. Дори и за приготвяне на домашно сладко.
Част от набора специални режими е и програмата за замесване на сладкиши, плодови кейкове и кексове.
Можете да си направите доста вкусен и сполучлив чаен кекс или кекс със сухи плодове.
Но пък идеята да се ползва хлебопекарната за бисквити или други по-сложни сладкиши и торти обикновено свършва с неуспех.
Част от моделите разполагат с отделна опция замесване и печене на кекс, докато други просто могат да ви изпекат предварително приготвената смес като най-обикновена печка.