Размери на домашния хляб
Най-разпространените модели хлебопекарни могат да изпекат хляб в три размера – малък, голям и среден.
Печенето на самунче хляб в хлебопекарната може да излезе по-икономично и от купуването на готов хляб.
Средно от 1 кг брашно се получават 4 хлебчета от по 400 г.
И тъй като останалите продукти не са кой знае колко скъпи, можете лесно да разчетете колко ще ви излезе за една година хлябът на цялото семейство.
С домашната хлебопекарна можете да изпечете хляб от средно 450, 680 и 900 грама до 1.500 кг.
При всички случаи добър избор е хлебопекарната да има по-големи габарити, особено ако имате повечко място в кухнята.
Домашната хлебопекарна не е просто машина за хляб.
В зависимост от това доколко сте любители на насъщния, можете да прецените какъв уред да купите според обема на готовия продукт. Имайте, все пак, предвид, че по-голямата хлебопекарна може да ви изпече и по-малък, и по-голям хляб, затова е и за предпочитане. Особено ако семейството е по-многобройно.
Всички по-нови модели предлагат и разнообразни функции като печене на питки, кифлички, хляб с хрупкава коричка, кейкове и пици. Функцията за поддържане на хляба топъл осигурява онова незаменимо усещане от консумацията на парещ, пресен хляб…